Medvehagymás tojássaláta

Hozzávalók (kb. 3 adag):

  • 6 db főtt tojás (nagy)
  • 10 dkg krémsajt (natúr)
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 kávéskanál só
  • 2 csipet fehér bors (őrölt)

Elkészítés

A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra.

Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük simára.

Ezután a felkockázott tojást szórjuk meg az apróra vágott medvehagymával, majd kanalazzuk rá a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan forgassuk össze, vigyázva, hogy a tojás ne nagyon törjön. Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tojáskrémet, majd óvatosan keverjük át, és ízlés szerint pirítóssal, friss péksüteménnyel kínáljuk.

Forrás: nosalty.hu

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: item in <b>/home/happyegg/public_html/template/view/view.page.recipe.php</b> on line <b>21</b><br />
<br />
<b>Notice</b>:  Trying to get property of non-object in <b>/home/happyegg/public_html/template/view/view.page.recipe.php</b> on line <b>21</b><br />